Η λίστα ιστολογίων μου

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Χρυσό μετάλλιο η Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα



http://www.iefimerida.gr
    Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι πια παγκόσμια πρωταθλήτρια, και μάλιστα με νέο πανελλήνιο ρεκόρ!
    Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Λονδίνο.
    Με άλμα στα 4,82 μ. η Κατερίνα δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στις αντιπάλους της, και μάλιστα, έχοντας ήδη κερδίσει, έβαλε τον πήχυ στα 4,91 μ. Το πέρασε και αυτό η απίστευτη Στεφανίδη!
    Η Κατερίνα ξεκίνησε τελευταία από όλες τις υπόλοιπες κοπέλες του επί κοντώ, από τα 4,65 μ. Πέρασε με την πρώτη τόσο αυτό το ύψος, όσο και το 4,75 μ. αλλά και το 4,82 μ.
    Αντίθετα, η Μόρις από τις ΗΠΑ έχασε την 1η προσπάθεια στα 4,82 μ. και έτσι αναγκάστηκε, για να έχει ελπίδες για το χρυσό, να αφήσει το ύψος και να πάνε μαζί με τη Στεφανίδη στα 4,89 μ.
    Εκεί η Μόρις έκανε δύο αποτυχημένες προσπάθειες και αυτομάτως η Κατερίνα έβαλε στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο! Μάλιστα, ανέβασε τον πήχυ στα 4,91 μ., καταφέρνοντας να περάσει και αυτό το ύψος και αποδεικνύνοντας ότι είναι, απλά, η καλύτερη! Ταυτόχρονα, περνώντας τα 4,91 μ. κατέρριψε και το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ με 4,90 μ.!
    Και όχι μόνο αυτό, αλλά έβαλε τον πήχυ και στα 5,02 μ.! Ωστόσο, εκεί έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, που φυσικά δεν... ένοιαξαν κανέναν, αφού ήδη ήταν στην κορυφή του κόσμου!
    Υπενθυμίζεται ότι το χρυσό σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το μοναδικό που έλειπε από το παλμαρέ της Ελληνίδας αθλήτριας, η οποία το 2016 αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο, ενώ έχει κατακτήσει πρωτιές και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού (2016, Άμστερνταμ) και κλειστού στίβου (2017). Μέχρι σήμερα, σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε κατακτήσει μόνο την τρίτη θέση.
    Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Κατερίνα και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου έχει προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα, στις 20:10 ώρα Ελλάδος.
Η κατάταξη στον τελικό:
1.Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,91 μ.
2.Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4,75 μ.
3.Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) 4,65 μ.
3.Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4,65 μ.
5.Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4,65 μ.
6.Χόλι Μπράντσοου (Βρετανία) 4,65 μ.
7.Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς) 4,65 μ.
8.Όλγκα Μουλίνα (Ρωσία, ανεξάρτητη) 4,55 μ.
9.Ελίζα Μακάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4,55 μ.
10.Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4, 55μ.
11.Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία) 4,45 μ.
12.Ανίκα Νιούελ (Καναδάς) 4,45 μ.
Στεφανίδη: Δεν καταλαβαίνω σε ποιο επίπεδο έχω φτάσει
    Λίγο μετά τον θρίαμβό της στο Λονδίνο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη έκανε δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση. «Τώρα σκέφτομαι το χρυσό στον κλειστό στίβο», είπε αρχικά, χαμογελώντας, η «χρυσή» Κατερίνα.
    Και συνέχισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για το χρυσό μετάλλιο, αλλά και για το πανελλήνιο ρεκόρ. Κάναμε σωστά κάποια πράγματα και έτσι ήρθε το χρυσό. Το πιο δύσκολο άλμα ήταν στα 4,75 μ.»
Όσο για τη μεγάλη της αντίπαλο, τη Σάντι Μόρις, είπε: «Ξέραμε ότι δεν ήταν φέτος σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ξέραμε ότι θα είναι η κυριότερη αντίπαλος. Όταν έριξε το 4,82 μ., σκεφτήκαμε ότι μου έδωσε την ευκαιρία, γιατί θα αναγκαζόταν να αφήσει αυτό το ύψος».
    «Δεν καταλαβαίνω ακόμα σε ποιο επίπεδο έχω φτάσει. Ίσως να το συνειδητοποιήσω όταν τελειώσω την καριέρα μου. Σήμερα ήρθα εδώ χωρίς άγχος, για να τα κάνω όλα ήρεμα», κατέληξε η παγκόσμια πρωταθλήτρια. 
   «Η παγκόσμια χρυσή επιτυχία σας επισφραγίζει, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, την ήδη εμβληματική αθλητική σας πορεία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.
    «Τη μοναδική αυτή επιτυχία σας συμπληρώνει το διαχρονικώς κορυφαίο ήθος σας» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος , εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια.
Θερμά συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό
    Τα θερμά συγχαρητήρια μέσω Twitter έδωσε ο Πρωθυπουργός στην Κατερίνα Στεφανίδη για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.
    Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Θερμά συγχαρητήρια στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη που συνεχίζει με τις διακρίσεις & το ήθος της να μας κάνει υπερήφανους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου