Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Γιατί δεν θα αγωνισθεί ο Αντετοκούμπο με την Εθνική;



Γιατί δεν θα αγωνισθεί ο Αντετοκούμπο με την Εθνική;
Ανδρέας Μελεζιάδης
    Σίγουρα, το ότι ο Γιάννης Αντετοκούμπο δεν θα αγωνισθεί με την Εθνική ομάδα, είναι πλήγμα, όπως πλήγμα θα ήταν και η απώλεια οποιουδήποτε άλλου βασικού παίκτη. Πόσο μάλλον, όταν σε αυτόν βασίζονται σε μεγάλο βαθμό οι επιδιώξεις της ομάδος.
    Όμως, ο Αντετοκούμπο δεν είναι το πάν. Καλή ομάδα είχαμε και πρίν από αυτόν, καλή ομάδα θα έχουμε και μετά από αυτόν. Φυσικά, καλή ομάδα θα έχουμε και τώρα. Γιατί, η ομάδα μας είναι καταξιωμένη διεθνώς, και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως.
    Στην περίπτωση του Αντετοκούμπο, πιστεύω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο. Δεν νομίζω πως οι δηλώσεις τόσο της ΕΟΚ, όσο και του προπονητή, είναι τυχαίες και χωρίς βάση. Εκ προοιμίου, πιστεύω ότι ο Αντετοκούμπο ήθελε να αγωνισθεί με την Εθνική ομάδα. Για το εάν μπορούσε, σηκώνει πολλή συζήτηση.
    Κατ’ αρχή, εάν συμπεριλαμβανόταν στην ομάδα, με το έστω και μικρό πρόβλημα στο γόνατο, το σίγουρο είναι πως η παρουσία του θα ήταν ελλιπής και χωρίς διάρκεια. Επομένως, δεν θα μπορούσε ο προπονητής να τον υπολογίζει σαν αυτό που είναι αλλά σαν αυτό που ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ είναι. Από αυτή την άποψη, δίνεται η ευκαιρία σε κάποιον άλλο Έλληνα παίκτη, να συμπεριληφθεί στην «Αγαπημένη ‘Ολων των Ελλήνων» και να δείξει την αξία του, εφόσον το επιτρέψουν οι αγωνιστικές συνθήκες.
    Βλέπουμε όμως, πως και άλλοι βασικοί παίκτες εθνικών ομάδων, δεν θα αγωνισθούν. Και αυτοί, είναι επίσης στην Αμερική, στο ΝΒΑ. Αυτό, δεν προκαλεί απορίες, αφού οι ομάδες του ΝΒΑ «βγάζουν σπυράκια» κάθε φορά που κάποιος παίκτης τους πάει να αγωνισθεί με την εθνική του ομάδα, γιατί φοβούνται τους τραυματισμούς κτλ.
    Τους φόβους των ομάδων του ΝΒΑ, υποστηρίζει και το ίδιο το ΝΒΑ, δικαιολογώντας οποιαδήποτε ενέργειά τους. Παράδειγμα, η ανακοίνωση για τον Αντετοκούμπο.
    Η ουσία τώρα.
    Πράγματι, ο Αντετοκούμπο είχε τραυματισμό στο γόνατο, ερεθισμό περισσότερο, και για το λόγο αυτό έκανε μαγνητικές τομογραφίες, τόσο στην Αμερική όσο και εδώ. Τα αποτελέσματα, έλεγαν πως δεν είναι απολύτως εντάξει, όμως θα μπορούσε να αγωνισθεί με κάποια θεραπεία.
    Η ομάδα του στην Αμερική, δεν ήθελε να διακινδυνέψει υποτροπή του τραύματος, και για αυτό με κάθε τρόπο επεδίωξε ( και πέτυχε) την μη συμμετοχή του παίκτη. Εδώ, κάνω κάποιες σκέψεις, που μάλλον δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Εάν ο Αντετοκούμπο ήθελε να παίξει, κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει, αφού αυτό περιλαμβάνεται και στους όρους του συμβολαίου του στην Αμερική. Και εξακολουθώ να υποστηρίζω, πως ήθελε να παίξει, για χίλιους δυό λόγους. Για αυτό λοιπόν, εκτιμώ πως εκβιάστηκε από την ομάδα του, πως εάν αγωνισθεί θα έχει επιπτώσεις στο συμβόλαιο και την εξέλιξή του. Ο παίκτης, έχει ακόμα 10 τουλάχιστον χρόνια καριέρας μπροστά του, και οι εκβιασμοί έπιασαν τόπο.
    Στην ΕΟΚ, τα περίμεναν όλα αυτά, και δεν προκάλεσε έκπληξη. Ευτυχώς, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν άρχισαν να «πετροβολούν» τον παίκτη. Θα ήταν άδικο.
    Εν κατακλείδει, ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ! Επιτυχίες, και πολύ μεγάλες, είχαμε διαχρονικά, ακόμα και όταν απουσίασαν για διάφορους λόγους, άλλοι παίκτες μας παραπάνω από βασικοί στην ομάδα. Όμως, οι παίκτες είναι δώδεκα, και όχι ένας.
    Όσο για τον Αντετοκούμπο, η μελλοντική του συμπεριφορά, θα καθορίσει τις παραπέρα εξελίξεις. Και αυτό, γιατί η Εθνική ομάδα θα εξακολουθήσει να έχει υποχρεώσεις, και χρειάζεται παίκτες της αξίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου