Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Οριστική διακοπή στη Basket League!


Παμψηφεί απόφαση των ομάδων της Λίγκας – Σκέψεις για το τι θα ισχύσει βαθμολογικά.
basketblog.gr
    Οριστικό λουκέτο μπήκε στην Basket League! Οι ομάδες της Basket League αποφάσισαν ομόφωνα την οριστική διακοπή της σεζόν και έτσι το πρωτάθλημα κατεβάζει οριστικά ρολά.
    Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα ανάμεσα στις ομάδες της Α1 και τον ΕΣΑΚΕ έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να διακοπεί οριστικά η σεζόν λόγω της επέλασης του coronavirus. Οι 14 σύλλογοι της Α1 έκριναν ότι με την παρούσα κατάσταση το πρωτάθλημα πρέπει να κατεβάσει οριστικά ρολά και να πέσουν εδώ οι τίτλοι τέλους!
    Στην ψηφοφορία που έγινε η πρόταση γα οριστική διακοπή ψηφίστηκε  ομόφωνα με ψήφους 14-0!
    Το σίγουρο είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει ποτέ. Τελείωσε εδώ. Βέβαια, το επίσημο “οκ” για το οριστικό “τέλος” θα δοθεί από την Πολιτεία, η οποία βέβαια θα συμφωνήσει με την ετυμηγορία των ομάδων της Α1.
    Το θέμα είναι πλέον αν θα βγει πρωταθλητής και τι θα γίνει με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Όλα αυτά θα αποφασιστούν τις επόμενες μέρες.
    Ως πιο πιθανή εκδοχή είναι το να πάρει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός ως πρώτος στη βαθμολογία ως τώρα.  Το μοντέλο αυτό ακολουθήθηκε σε πολλά πρωταθλήματα που κατέβασαν οριστικά τα ρολά, όπως αυτό της Λιθουανίας, όπου ο τίτλος πήγε στη Zalgiris.
    Οσο για το τι μέλλει γενέσθαι με τον υποβιβασμό. Η πρώτη σκέψη και αυτή που δείχνει ότι θα κυριαρχήσει και θα γίνει πράξη είναι να μην πέσει κανείς. Να μείνει το νέο πρωτάθλημα με τις 14 ομάδες που μετείχαν στο φετινό. Και να γίνει αναδιάρθρωση. Να ανέβουν δηλαδή, δυο ομάδες από την Α2, όπως ήταν η φετινή προκήρυξη.
    Βέβαια, εκεί υπάρχει θέμα. Αν το πρωτάθλημα της Α2 συνεχιστεί όλα καλώς. Οι δυο ομάδες που θα ανέβουν θα βουν από τους αγώνες. Αν όμως, διακοπεί η Α2, τότε ποιοι θα ανέβουν; Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο να ανέβουν όσοι είναι στις δυο πρώτες θέσεις ως τώρα. Αν όμως, δεν θέλει κάποια απ’ αυτές τις ομάδες να ανέβει;
    Κι εκεί θα έχουμε απαντήσεις σύντομα, καθώς η ΕΟΚ θα αποφασίσει για το ποιο θα είναι το μέλλον της Α2 και των άλλων πρωταθλημάτων της φυσικά.
    Το άλλο σίγουρο είναι ότι την πιθανή αναδιάρθρωση της Basket League δεν μπορεί να την κάνει μόνος του ο ΕΣΑΚΕ. Εκεί θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από τη Πολιτεία και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Η θέση του ΕΣΑΚΕ για τη διακοπή της Basket League
    Η εισήγηση της Λίγκας για το πρόωρο τέλος της φετινής διοργάνωσης.
    “Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο πλανήτης προτεραιότητα για όλες και όλους μας είναι η προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας. Η προτροπή μας προς όλες και όλους που αγαπούν το μπάσκετ είναι να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να ακολουθούν τις εντολές των ιατρών.
    Λαμβάνοντας υπ΄οψιν το χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία φαινόμενο της πανδημίας του COVID 19, η οποία από τις 13 Μαρτίου 2020 οδήγησε στην αναστολή του Πρωταθλήματος της EKO Basket League και από τις 18 Μαρτίου 2020 σε αναστολή λειτουργίας των ΚΑΕ και του ΕΣΑΚΕ, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κατάσταση ανωτέρα βίας που απαιτεί άμεσες αποφάσεις.
    Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και να συνεργασθεί με την ΕΟΚ για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού αφ’ ενός να διακόψει οριστικά το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της EKO Basket League (A1 Εθνικής Κατηγορίας) αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 λόγω ανωτέρας βίας με ειδική για αυτό νομοθετική ρύθμιση και αφ΄ ετέρου να προβεί σε εξαιρετική νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει στον ΕΣΑΚΕ (κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων) το δικαίωμα να προβεί στην τροποποίηση της Προκήρυξης του άνω Πρωταθλήματος.
    Οι ευχές, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Ευχή μας, επίσης, είναι μετά το τέλος αυτής της δοκιμασίας να σμίξουμε ξανά όλες και όλοι στα γήπεδα του μπάσκετ προκειμένου να χαρούμε το αγαπημένο μας άθλημα. Και επιδίωξη μας αποτελεί στο νέο ραντεβού με τους φιλάθλους μας το Πρωτάθλημα μας να είναι ακόμη πιο ισχυρό”.
ΠΣΑΚ: “Διαφωνούμε με τη διακοπή της Basket League! – Ας παίξουμε το καλοκαίρι!”
    Η ένωση των καλαθοσφαιριστών ζητεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, έστω και μέσα στο καλοκαίρι…
Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:
    “Ακέραιη παραμένει η στάση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, σχετικά με το μέλλον του εφετινού του πρωταθλήματος.
    Ο ΠΣΑΚ διαφωνεί με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League και επιθυμεί να ολοκληρωθεί κανονικά, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και είμαστε όλοι ασφαλείς.
    Με την υπάρχουσα κατάσταση, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν αγώνες διότι προέχει η υγεία, όμως, είμαστε διατεθειμένοι αν χρειαστεί, να παίξουμε ακόμη και τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.
    Αν τα πράγματα συνεχιστούν ως έχουν ή χειροτερέψουν, είμαστε στη διάθεση όλων για νέες συζητήσεις και αποφάσεις.
    Όλα τα μέλη είμαστε ενωμένα για το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε. Δεν είμαστε «οικογένεια» μόνον στις επιτυχίες αλλά και στις δύσκολες στιγμές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου