Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Υποψήφια για το Ευρωμπάσκετ 2015 η Ελλάδα

Υποψήφια για το Ευρωμπάσκετ 2015 η Ελλάδα
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα που ακολουθεί, μόνο οι Ισπανοί μπορούν να το διοργανώσουν μόνοι τους.
    Κολοκύθια με την ρίγανη. Μπορεί και η Ελλάδα ( ίσως και άλλοι ).
    Και εξηγούμαι. Είναι 6 όμιλοι, άρα θέλει και 6 γήπεδα κατάλληλα.
ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    Στην Αθήνα, υπάρχουν σίγουρα 2 , το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, ίσως και 3ο ανάλογα με τις προδιαγραφές.
    Στη Θεσσαλονίκη, που έχει να δεί διοργάνωση από το Μουντομπάσκετ  Εφήβων το 2003,και την Εθνική Ομάδα ξέχασα από πότε, υπάρχουν ακόμα 2 γήπεδα, του ΠΑΟΚ και το Αλεξάνδρειο.
    Σε άλλη πόλη της Ελλάδος, και για λίγη ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ δεν υπάρχει τίποτα ???
    Στη β΄φάση στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και από εκεί και πέρα στην Αθήνα.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
   Τρείς όμιλοι στην Ελλάδα ( 2 στην Αθήνα και ένας στη Θεσσαλονίκη ) και από ένας όμιλος στην Κύπρο, την Σερβία και τη Βοσνία, όπως επιθυμούν. Οι επόμενες φάσεις, στην Ελλάδα.
 ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ???
    Εάν υπάρχει επιθυμία και θέληση, και μάλλον πρέπει να υπάρχει αφού έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, όλα μπορούν να γίνουν.
http://www.pamesports.gr/
    Η FIBA Europe έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις αρχές Ιουνίου στην Ουκρανία για να εγγυηθεί για την ασφαλή διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ του 2015, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται πολύ πιθανό να συμβεί. Κανείς δε θέλει να φανταστεί τι θα γίνει αν βρεθούν στο ίδιο γήπεδο Ουκρανία και Ρωσία.
    Σύμφωνα με την El Mundo Deportivo, 16 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, μαζί με το Ισραήλ, την Κροατία, την Πολωνία και την Ισπανία. Όμως μόνο οι Ίβηρες μπορούν να διοργανώσουν ολόκληρο το τουρνουά. Οι υπόλοιπες χώρες ζήτησαν να διοργανώσουν έναν όμιλο και κάποιους αγώνες τις τελικής φάσης.
    Υπάρχουν και 11 χώρες, η Κύπρος, η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Σερβία, η Βοσνία, η Τσεχία και η Σλοβακία, που θέλουν να φιλοξενήσουν μόνο αγώνες ενός ομίλου. Η Γαλλία θα μπορούσε να φιλοξενήσει τέσσερις ομίλους ωστόσο παρουσιάζει καθυστέρηση με την ανακαίνιση του Παλαί ντε Μπερσί. Ωστόσο η FIBA θα προτιμούσε η διοργάνωση να γίνει από μία χώρα που θα έχει επιφορτιστεί με αυτή και θα έχει και την ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.
Από δημοσίευμα του http://www.pamesports.gr/ της Τετάρτης 19 Μαρτίου 2014, διαβάζουμε τα παρακάτω.
……………………………
    Η Ουκρανία, όπως όλα δείχνουν δεν θα διοργανώσει το Ευρωμπάσκετ του 2015, και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για να φιλοξενήσει την διοργάνωση, υπό προοϋποθέσεις. 
Υπάρχει περίπτωση να διοργανώσει η Ελλάδα το Eurobasket του 2015;
«Όλα είναι ανοιχτά, όλα συζητούνται. Το θέλουμε υπό προϋποθέσεις. Δεν θα πτωχεύσουμε για το Eurobasket. Αν το αντέχουμε ναι, θα το κάνουμε. Μας βολιδοσκοπούν, κάτι που δείχνει ότι είναι αξιόπιστη χώρα οργανωτικά η Ελλάδα. Θα γίνει μια πρώτη συζήτηση στο Μόναχο τις προσεχείς ημέρες».

……………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου