Η λίστα ιστολογίων μου

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

"Έφυγε" ο Ορέστης Αγγελίδης    Η οικογένεια του μπάσκετ βυθίστηκε σε πένθος, καθώς ο Ορέστης Αγγελίδης την Τετάρτη (28/2) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών.
    Ο Ορέστης Αγγελίδης τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν ταλαιπωρημένος από προβλήματα υγείας, τα οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει και την Τετάρτη (28/2) άφησε την τελευταία του πνοή.
    Ο Ορέστης Αγγελίδης πρόσφερε πολλά στο μπάσκετ αρχικά ως παίκτης κι εν συνεχεία ως προπονητής , ενώ επί χρόνια είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο το 1959 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας.
    Ο Ορέστης Αγγελίδης ως προπονητής μεταξύ άλλων εργάστηκε στον ΠΑΟΚ, στον Ηρακλή και στον Αετό, ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες τους και στην Εθνική ομάδα. Από τα χέρια του πέρασαν πολλοί αθλητές, ενώ ήταν κι εκείνος που "ανακάλυψε" τον Παναγιώτη Φασούλα.
    Ο Ορέστης Αγγελίδης υπήρξε συμμαθητής με τον άλλοτε αντιπρόεδρο της ΕΟΚ,  Άγι Κυνηγόπουλο, αλλά και τον ηθοποιό, Κώστα Βουτσά, ενώ ο γιος του, Μιχάλης αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στον ΠΑΟΚ και στον Ιωνικό και πλέον ζει μόνιμα στις ΗΠΑ.
    Η ΕΟΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής και η ΕΚΑΣΘ με ανακοίνωσή τους έσπευσαν να εκφράσουν την θλίψη τους για τον χαμό του Ορέστη Αγγελίδη...
Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:
    "Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ορέστη Αγγελίδη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών.
    Ο εκλιπών υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ, προσφέροντας επί δεκαετίες τις υπηρεσίες του σε πολλούς συλλόγους, αλλά και στις Εθνικές ομάδες. Ήταν ένας καλός συνεργάτης και  πρόσφερε έργο έχοντας συνεισφέρει ουσιαστικά στα χρόνια της εξάπλωσης του μπάσκετ στην Ελλάδα.
    Θα τον θυμόμαστε πάντα με ευχάριστες αναμνήσεις, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".
Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ αναφέρει:
   
"Μία τεράστια μορφή του Ελληνικού μπάσκετ και της οικογένειας του ΠΑΟΚ, ο Ορέστης Αγγελίδης δεν είναι πλέον μαζί μας. Μέλος της χρυσής ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, που το 1959 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου σε ομαδικό άθλημα, ο Ορέστης Αγγελίδης έφυγε σήμερα το πρωί από την ζωή σε ηλικία 87 ετών.
    Ο Ορέστης Αγγελίδης υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια, αρχικά ο αθλητής και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη εποχή για το μπάσκετ στη διάρκεια της δεκαετίας του ’50, ενώ πρόσφερε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στο σύλλογο και ως προπονητής. Υπήρξε όμως και σημαντικότατη φυσιογνωμία για το σύνολο του Ελληνικού μπάσκετ, προσφέροντας για δεκαετίες τις υπηρεσίες του ως αθλητής και προπονητής σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και στις εθνικές ομάδες.
    Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του Ορέστη Αγγελίδη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος".
H ανακοίνωση του Ηρακλή αναφέρει:
    "Το τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή εκφράζει τη θλίψη της και συλλυπείται την οικογένεια του Ορέστη Αγγελίδη για την απώλεια του. Ο εκλιπών διετέλεσε προπονητής της ομάδας μας και συνετέλεσε και αυτός στο να γραφτούν ιστορικές στιγμές για το κυανόλευκο μπάσκετ, οπως βέβαια αποτέλεσε πρωτοπόρο για όλο το Ελληνικό Μπάσκετ. Ας ειναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει... Καλο ταξίδι, δάσκαλε...".
Η ανακοίνωση της ΕΚΑΣΘ αναφέρει:
    "Στο πένθος βύθισε την οικογένεια του μπάσκετ και γενικότερα του αθλητισμού, η είδηση του θανάτου του Ορέστη Αγγελίδη. Μια προσωπικότητα του μπάσκετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών και έχοντας προσφέρει για δεκαετίες τις πολύτιμες υπηρεσίες του στα γήπεδα εντός και εκτός συνόρων.
    Υπήρξε αθλητής ΠΑΟΚ και στη συνέχεια προπονητής. Διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός και ανέδειξε σπουδαία ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ. Πέρασε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή, του Αετού καθώς και από άλλων ομάδων.
    Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή ταλαιπωρημένος από προβλήματα υγείας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου